Debiteurenbeheer

Bedrijven verkopen heel veel spullen en/of diensten. Deze diensten of spullen worden niet gelijk allemaal bij de kassa afgerekend. Toch wil elk bedrijf zo snel en volledig mogelijk zijn geld binnenkrijgen. Dus dit moet je dat als bedrijf goed bijhouden. Als bedrijf moet je goed op orde hebben welke klanten nog moeten betalen en voor wanneer. Voor ondernemers met weinig klanten is dit niet lastig. Echter als jij vele klanten hebt wordt dit lastiger.

Een goede debiteurenbeheer kan veel problemen voorkomen. Wanneer er goed in beeld is welke rekeningen nog openstaan kan je daarop letten. Zo kan een bedrijf voorkomen dat ze wanbetalers krijgen of het in geld nood komen. Doordat klanten te laat betalen. Het is dus niet alleen de eerste rekening sturen naar een klant. Het is ook de aanmaningen sturen en desnoods een deurwaarder sturen.

Creditcontroller

Creditcontrollers regelen dit allemaal voor een bedrijf. Zij moeten er voor zorgen dat de klanten snel hun rekeningen betalen. Ook zorgen ze voor een goede rekeningoverzicht van het bedrijf. Hierdoor kunnen bedrijven ook op tijd hun eigen rekeningen betalen. Creditcontrollers hebben ook de bevoegdheid om klanten aanmaningen te sturen en op te bellen. Wanneer klanten weigeren te betalen kunnen ze zelfs een deurwaarder langssturen.

Nuttige Links

Debiteuren

Crediteurenadministratie

Debiteurenrisico

Belproces debiteuren

https://nl.wikipedia.org/wiki/Debiteur