06 - Materialen

Naast het boeken van uren en eenheden dient ook het gebruikmaken van materialen geboekt te worden: artikelen waarvan voorraad wordt bijgehouden.
Zowel in de voorcalculatie als in de nacalculatie kunnen artikelen worden meegenomen. Deze bepalen mede de kostprijs en de gecalculeerde opbrengst van het project. Ook kunnen dan de artikelen via de projectfacturering aan de klant in rekening worden gebracht.

Naast de standaardverkoopprijs kan vaak een prijslijst worden aangemaakt a.d.h. waarvan de voorcalculatie, de nacalculatie en de projectfactuur gemaakt kunnen worden. Ook kunnen prijsafspraken per artikel per klant worden vastgelegd. Bij het bepalen van de juiste verkoopprijs wordt de uiteindelijke prijs vaak gezocht volgens een bepaalde structuur:

  • Controle of bij de klant een prijs voor het artikel is vastgelegd, dus of er een prijsafspraak geldt.
  • Als geen prijsafspraak van toepassing is wordt gecontroleerd of er een prijs voor het artikel is in de aan de klant gekoppelde prijslijst.
  • Als er geen prijsafspraak en ook geen prijs is in een specifieke prijslijst wordt de standaard verkoopprijs van het artikel overgenomen.
  • Als de prijs van een artikel ook afhankelijk is van het afgenomen aantal (kwantum) kan hiervoor bijv. een “staffeltabel” worden vastgelegd met de bij het aantal behorende prijs.

Vind je vaste baan

Al 28 jaar is WR het Werving en Selectie bureau voor vaste banen.