Het doel van solliciteren

Het doel van solliciteren is ervoor te zorgen dat de werkgever je aanneemt. Dus is het aan te raden bij de werkgever de indruk te wekken dat jij dé kandidaat voor de beschikbare vacature bent. Als je hem of haar daar niet van weet te overtuigen, krijg je immers ook de baan niet. Dat betekent dat je jezelf (en je kwaliteiten) moet verkopen tijdens de sollicitatieprocedure. Verkopen dus:
Dat wil zeggen dat je je positieve kwaliteiten op een gemotiveerde manier naar voren brengt. Dat is niet altijd even makkelijk. Veel sollicitanten zijn bang hun kwaliteiten teveel aan te dikken, zijn bang om arrogant over te komen. Jij weet echter al dat die baan voor jou is gemaakt, nu moet je daar alleen de werkgever nog van weten te overtuigen.
Probeer dus eventuele bescheidenheid te voorkomen. Stel je voor dat het niet zo is dat jij een werkgever nodig hebt, maar dat de werkgever niet zonder jou kan. Per slot van rekening heeft de werkgever een vraag (hij heeft een vacature openstaan) en jij hebt wat aan te bieden (je geweldige kwaliteiten).

Denk na
Wanneer een werkgever een vacature in de aanbieding heeft, heeft hij waarschijnlijk een aantal wensen met betrekking tot zijn potentiële werknemer. Zo wil hij waarschijnlijk dat de nieuwe baliemedewerkster er fris en verzorgd uitziet; ze moet per slot van rekening zijn relaties opvangen bij de balie. Een werkgever die op zoek is naar een heftruckchauffeur zal minder op het uiterlijk van de sollicitant letten dan in het voorbeeld van de baliemedewerkster. Aan een heftruckchauffeur worden weer andere eisen gesteld.

Als goede sollicitant weet je dus wat er van je gewenst wordt bij de vervulling van een bepaalde vacature. Pas als je precies weet waarnaar een werkgever op zoek is, kun je hem duidelijk maken waarom jij aan zijn vraag voldoet. Met andere woorden: zorg dat je voorbereid bent op je sollicitatie. Het staat nogal slordig als je wel snel reageert, maar eigenlijk niet precies weet waarop. Dat soort dingen worden meestal vrij snel duidelijk.

Vind je vaste baan

Al 28 jaar is WR het Werving en Selectie bureau voor vaste banen.