Nabellen sollicitatie

Het goede moment
Als je een week nadat je een open sollicitatie verstuurd hebt nog geen reactie heb mogen ontvangen kun je de persoon aan wie je de brief geadresseerd hebt benaderen.

Hoe ga je te werk?
Er zijn drie manieren waarop je de recruiter kunt benaderen: een telefoontje, een e-mail of een brief.

  • Telefoon - geeft je het voordeel dat je rechtstreeks kunt spreken met de persoon aan wie je de sollicitatie gericht hebt. Uiteraard op voorwaarde dat je deze persoon te pakken krijgt. Als dat het geval is, kun je meteen je pleidooi voeren, maar hou het kort en krachtig want een recruiter heeft het meestal al druk genoeg. Als je de sollicitatie naar een HR-afdeling gestuurd hebt, kun je het beste uitzoeken wie verantwoordelijk is voor het behandelen van jouw sollicitatie.
  • E-mail - is praktisch, snel en informeel. Als je over het e-mailadres van de recruiter beschikt, aarzel dan niet om een e-mail te versturen. Aangezien je hem niet met extra tijd wil opzadelen en e-mailen bijzonder snel kan gaan, heb je misschien wel meer kans op een reactie via deze weg. Als je geen e-mailadres hebt, kun je naar de website van het bedrijf surfen en op zoek gaan naar een e-mailadres dat dienst zou kunnen doen, bijvoorbeeld hrm@… of sollicitaties@… of van de afdeling waarvoor je wenst te solliciteren, bijvoorbeeld marketing@…
  • Brief - is het zwakste wapen dat je kunt gebruiken in dit geval. Als de recruiter niet op je eerste schrijven gereageerd heeft, is het niet waarschijnlijk dat hij op je tweede brief zal reageren.

Vind je vaste baan

Al 28 jaar is WR het Werving en Selectie bureau voor vaste banen.