Kapitaalverzekering

Sinds de belastingherzieningen vooral gunstig in combinatie met een hypotheek.

Bij een kapitaalverzekering spaar je door de jaren heen voor later. Je betaalt premie en na afloop krijg je een belastingvrije kapitaal uitkering. Vaak wordt de kapitaalverzekering gebruikt om een hypotheek te financieren. Bij de aankoop van je huis, sluit je dan een spaar- of levenshypotheek af. Op de einddatum krijg je als verzekerde een bedrag ineens uitgekeerd, om de hypotheek mee af te lossen.
Deze vorm is sinds de belastingherziening in 2001 vooral fiscaal aantrekkelijk als je het combineert met je hypotheek: zolang de lening loopt, is de rente voor het hele hypotheekbedrag aftrekbaar van de belasting en betaal je dus minder belasting. Dit fiscaal voordeel geldt alleen als het huis je hoofdverblijf is!


Koopsom
Fiscaal gunstig pensioensparen als je je geld langere tijd wegzet
Een koopsom is een zogenaamde gerichte lijfrente verzekering waarbij je eenmalig een bedrag inlegt om er later een groter bedrag voor terug te krijgen. Dit ingelegde bedrag is tot op zekere hoogte aftrekbaar van de belasting, wanneer je het gebruikt om een pensioengat te dichten. Deze vorm wordt veel gebruikt bij de Gouden Handdruk.

Vind je vaste baan

Al 28 jaar is WR het Werving en Selectie bureau voor vaste banen.